Община Сливен

Сдружение "Безгрижен живот" реализира проект "Детство без насилие" с подкрепата на ЖГЕРБ

------------------------------------
22.05.2017 / 09:19

Проект “Детство без насилие” реализира в Сливен сдружение „Безгрижен живот”. Кампанията ще продължи до края на месец май 2017 г.

„Целта на проекта е да се подобри информираността на родители, учители и близки на деца, жертви на насилие, като така се намали насилието над тях.

В рамките на кампанията ще се проведат публични обсъждания и информационни кампании в общо 12 населени места на територията на област Сливен, където има детски градини и училища.

Партньор на инициативата е Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, съобщиха от Общината. Предвижда се изработване на материали, чрез които да се повиши информираността на родители, учители и деца.

Инициативата има за цел да се изведат всички психологични признаци, според вида на преживяното, за разпознаване на деца – обект на насилие, както и симптомите на физическо и сексуално насилие.

Ще се търсят начини за адекватно реагиране срещу всички форми на насилие над дете – пренебрегване в семейството, жертва на злоупотреба, насилие, експлоатация или друго нехуманно и унизително отношение дома и в училище” – споделиха от сдружението.

Очакванията са за повишаване информираността на децата, техните родители и близки, за да знаят как да търсят правата си, къде могат да получат закрила и помощ. Ще бъдат посочени и институциите, които трябва да се сезират при случаи на насилие.

С подкрепата си ЖЕНИ ГЕРБ – Сливен продължават каузата започната от дамите още през 2015 г. Кампанията ще протече и с подкрепата на зам.-председателят на Групата на ЕНП в ЕП и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев