Община Сливен

Внесоха подписка за закриване на интерната в Драгоданово и превръщането му в Дом за възрастни

------------------------------------
19.05.2017 / 14:57

Жителите на село Драгоданово настояват за закриване на Социално-педагогическия интернат в селото. Веселин Вълев и кмета на Драгоданово Станчо Станчев внесоха подписка в областна администрация Сливен за преустрояване на сградата в Дом за възрастни хора.

„Базата е подготвена и с много минимални средства тя ще бъде преустроена”, коментира пред Дарик Веселин Вълев. Протестът е след като техен съселянин беше открит мъртъв в изоставена къща. Жителите твърдят, че момичетата от интерната предлагат секс услуги, че настанените в интерната около 30 деца безконтролно излизат от сградата, крадат, държат се непристойно, проституират, нападат възрастни хора и животни, и вандалстват.

До момента подписката е подписана от 343 жители.

„Очаква се държавните институции да вземат разумното решение мерки, в противен случай хората ще обявят гражданско неподчинение”, добави още Вълев. Подписката е адресирана до председателя на Народното събрание, министрите на вътрешните работи и образованието на науката.

Питане към парламента е поставен и от народния представител от Сливен Петър Петров.

Омбудсманът Мая Манолова пристига в Сливен на 23 май, вторник и заедно с представители на други институции и министерството на образованието ще обсъдят казуса. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев