Община Сливен

Версия "ПИК": Защо е неудобен Валери Симеонов? Мъж под прицел на всички лобита: Сараите, БСП, "Капитал", Слави Трифонов...

------------------------------------
19.05.2017 / 09:08

Защо Валери Симеонов е постоянно под прицел?

Защото е ничий. Момче от Бургас, инженерче, което тръгна от нищото, връзваше кабели. Успя с много бачкане, с добри идеи, с последователност и волска упоритост в бизнеса.

Казвам, защото съм свидетел.

"Скат" наложи един различен език на говорене, реабилитира национализма в хубавия, старомоден смисъл на думата - да уважаваш изконните ценности, традициите, възрастните хора, мъдростта, да почиташ фолклора, а не чалгата, да рекламираш българската култура, етнографията, историографията, да познаваш и тачиш рода си.

Това му спечели вярна аудитория от носталгици (каквито всъщност май сме всички). Тя естествено преля в цели две политически партии - "Атака" и после НФСБ. Това не са лабораторни проекти на задгранични фондации, посолства или олигарси, а истински народни движения. Те станаха възможни и заради енергията на Валери Симеонов. Няма друг такъв прецедент: кабелна телевизия да роди две парламентарни сили.

Валери Симеонов е ръбат камък, не цепи басма никому. Често говори извън границите на "допустимия" тон, но не го прави от злонамереност, просто още не се е школувал в академията на политическото лицемерие.

Не е на заплата в Сараите, като други свои колеги от Патриотите, няма принадлежност към Държавна сигурност, не е любимец на кръга "Капитал", дръзва да разобличи интересчийството на чалга-гуруто Слави Трифонов, доказан антикомунист, открива паметници срещу турския терор и в чест на български военоначалници, не куртоазничи с президента...

Неудобен отвсякъде и за всички, защото не е в схемата, в омертата, в уйдурмата. Защото е най-обикновен българин, "морски" от провинцията, пробил без милиционерски връзки, корпоративни или партийни протекции. Затова е най-лесната и удобна мишена. Пък и подобни псевдоскандали служат отлично за отвличане на вниманието от далеч по-принципни и важни теми от обществения дневен ред.

Ударите срещу него тепърва предстоят. И ще идват от всички посоки и всички лобита - докато не го унищожат политически, или докато не успеят да го купят. Така се постъпва с всеки извънсистемен играч, който чудодейно пробие паяжините на статуквото. "ПИК"

 

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев