Община Сливен

Учителят - историк Величка Ненчева е носителят на наградата „Аргира Жечкова“

------------------------------------
18.05.2017 / 20:45

Величка Илиева Ненчева е носителят на наградата „Аргира Жечкова“. Тя бе избрана на заседание на Обществената комисия за избор на приза, което се проведе днес.

Величка Ненчева е старши учител по история и цивилизация в ПГПЗЕ "Захарий Стоянов". Номинацията й беше издигната от педагогическия колектив на езиковата гимназия. За наградата бяха номинирани още Лилия Аджемова - учител по руски език и по история и цивилизация в ППМГ "Добри Чинтулов", Янка Беломорова - един от основателите на Съюза на българските учители, Радостина Иванова - старши учител по професионална подготовка в ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков”, Мария Радева Гемеджиева - учител в подготвителна група в Основно училище „Юрий Гагарин” и Кети Павлова - учител по ЗДУД в СУ "Пейо К. Яворов".

 

Наградата на Община Сливен „Аргира Жечкова“ се връчва ежегодно в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. Церемонията по награждаването ще бъде на 23 май, от 18 часа, в зала "Сливен". Тогава ще се състои тържествена вечер-концерт на Симфоничния оркестър с участието на Татяна Шиварова – сопран, Франческо Аникини – тенор, диригент - Димитър Караминков.

 

С наградата"Аргира Жечкова" се удостоява жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев