Община Сливен

Кметът на Нова Загора Николай Грозев уважи и учителите - пенсионери

------------------------------------
18.05.2017 / 20:40

Една хубава традиция в навечерието на Деня на българската култура и наука и на славянската писменост е ежегодният прием, даван от кмета Николай Грозев в чест на учителите–пенсионери.

Тази пролет културната проява се състоя на 18 май от 12.00 ч. в Клуб на дейците на културата. Градоначалникът и неговият екип за пореден път засвидетелстваха своето уважение и благодарност към учителите в златната възраст за тяхната любов, грижи и себеотдаване в благородната им професия, за упоритата и всеотдайна творческа работа през годините.

След песента на Нова Загора и химна „Върви народе възродени..”, отправен от вокална група при ПК „Яница”, г-н Грозев се обърна към присъстващите: „24 май – Денят на Кирил и Методий, вълнува сърцата на всеки един от нас.

Този специален ден извиква спомена за последния училищен звънец, за наивните детски лудории, които отдавна са си отишли, но най-вече за любимите учители. Поклон към съзидателния Ви труд, любовта и топлината, с които уверено ни поведохте към първите знания и успехи. За търпението, с което извайвахте и изградихте нашите характери и ни превърнахте в добри хора, дълбок поклон!”

Той връчи грамоти на заслужили учители за принос и развитие на образователното дело.

Музикален поздрав към присъстващите отправиха Мирена Йорданова и Пресиана Минчева, възпитаници на ОШИ „Илия Аврамов”. Тържеството продължи с много настроение и веселие.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев