Община Сливен

Зам.-министър от Патриотите се снима как прави нацистки поздрав, искат му оставката. Той сам я даде

------------------------------------
17.05.2017 / 15:26

Заместник-министърът на регионалното развитие Павел Тенев се e снимал преди 9 години, позирайки с нацистки поздрав с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж. Кадърът е от личния му профил във фейсбук, но няколко часа след назначението профилът бе изтрит, съобщи "Сега". Тенев е от квотата а "Обединени патриоти", предложен е от НФСБ на вицепремиера Валери Симеонов.

Кадърът разрази широка дискусия и дори скандал. "Скандално е бездействието на премиера Бойко Борисов, който се прави, че няма проблем. БСП недуомява защо вече трети ден- заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев продължава да стои на своето място, вместо да бъде незабавно уволнен", гласи официална позиция на БСП по казуса. Социалистите считат, че "човек, който е имал цинизма и наглостта да се снима как прави хитлеристки поздрав, няма място в управлението на България".

 

"Скандалът продължи и с реакцията на вицепремиера Валери Симеонов. Вместо да оттегли своя кадър, той го защити с абсурдното и цинично твърдение, че и той, като млад, може да си е правил майтапчийски снимки в Бухенвалд.

 

Паметта на жертвите на кафявата чума не може да бъде обект на никаква шега. Всеки, който си позволява да прекрачва тази морална граница, няма място, нито за минута, в управлението. БСП ще направи всичко необходимо, за да информира своите европейски партньори- какви хора стоят в правителството и как върху тях се опъва политически чадър", пише още в позицията на червените. "Дарик"

 

Това е втората оставка, миналата седмица, ден след назначаването си, бе уволнен зам.-министърът на здравеопазването Стоил Апостолов.

Зам.­-министърът на регионалното развитие Павел Тенев е подал оставка.

„Смятам, че най-правилното решение, което можеше да се вземе, е да подам оставка. Доволен съм, че никой не ме атакува за професионалните ми възможности. Следващият, който ще ме наследи, трябва да положи усилия. Това са тежки ресори и има нужда да се ръководят правилно”, каза на извънреден брифинг в Министерски съвет Павел Тенев.

„Може би не е правилно това, което съм направил, снимал съм се и с други фигури там. Коментарите, които започнаха да се сипят, не се отразиха добре на семейството ми”, добави Тенев.

„Това беше моя инициатива. Говорих с премиера”, каза още той.

Около Тенев се разрази огромен скандал, след като се появи негова снимка с нацистки поздрав с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж. Кадърът е от личния му профил във Фейсбук, но няколко часа след назначението профилът бе изтрит.

Това е втората оставка, миналата седмица, ден след назначаването си, бе уволнен зам.-министърът на здравеопазването Стоил Апостолов.

"Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев