Община Сливен

Областният управител Чавдар Божурски приветства децата от Международния детски фолклорен танцов фестивал

------------------------------------
17.05.2017 / 13:29

Областният управител Чавдар Божурски посрещна представители на страните-участнички в 21-я Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници” и техния символичен домакин от танцов състав „Веселие“ при Средно училище „Хаджи Мина Пашов” - Сливен. Тук бяха още Костадин Славов - директор на училището, и Атанас Атанасов - ръководител на фолклорния състав.

 

Божурски приветства с добре дошли децата и техните ръководители. Той се обърна към гостите с думите: „През тези три дни Сливен се превръща в място за среща на фолклорни традиции от различни държави. А те се представят от най-добрите посланици, които имат нациите – децата. Смятам, че фолклорът е най-добрият начин за изразяване на идентичността, културата и традициите на един народ или етнос. Това е и начинът да опознаеш, разбереш и приемеш другите,“ каза той и пожела успешни изяви на танцовите състави. Те са от Монголия, Полша, Сърбия, Украйна и България.

 

Ръководителите представиха накратко своите състави. Чуждестранните гости благодариха за оказаната им чест да бъдат приети от областния управител и изразиха удовлетворението си от добрата организация на фестивала.

 

Последва размяна на символични подаръци и снимки.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев