Община Сливен

Кметът Стефан Радев се срещна с представители на държавите, участници във фестивала „Приятелство без граници

------------------------------------
17.05.2017 / 12:43

Кметът на Сливен Стефан Радев посрещна в Общината представители на държавите, участници в детския фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”, който се провежда в Сливен от 16 до 18 май 2017 година.

Радев, заедно с председателят на общинския съвет Димитър Митев и заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, посрещнаха в официалната зала на община Сливен делегациите на Монголия, Полша, Сърбия и Украйна. В срещата участва Костадин Славов, директор на Първо училище „Хаджи Мина Пашов” в Сливен, които са символичните домакини на фестивала и хореографът Атанас Атанасов, ръководител на фолклорния състав „Веселие” към училището.

Стефан Радев изтъкна, че фестивалът се провежда в Сливен, град, който има какво да разкаже – за личности със силни характери и борбен дух, за музиканти и певци, представящи ни на световни сцени, за уникалната природа, съчетала тайнството на планината и лечебната сила на минералната вода. Не на последно място и хората, които са изключително гостоприемни и сърдечни.

„Радвам се, че имам възможност да се срещна с представители на държавите, които тази година се включиха в 21-то издание на Международен детски танцов фестивал. Чрез Вас изпращам своя приятелски поздрав на Монголия, Полша, Сърбия и Украйна. Държави с богата история, дух и култура, която Вие донесохте в Сливен. Надявам се участието Ви във фестивала да се превърне в прекрасен спомен с много впечатления и добри приятелства”, посочи кметът.

Всеки ръководител представи накратко своите състави, след което бяха разменени символни подаръци.

Програмата на фестивала продължава със среща при областния управител на Сливен, училище по танци, ателиета по приложни изкуства, рисуване, демонстрации и историческа обиколка на средновековната крепост „Туида”. В 18.30 часа на открита сцена на площад „Хаджи Димитър” ще се състои концерт на участниците във фестивала.

МДФТФ „Приятелство без граници” е част от Майските дни на културата „Сливенски огньове”. Програмата за целия месец на културата може да видите тук:

http://www.sliven.bg/doc/kultura/Kulturna_programa_05_2017.pdf

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев