Община Сливен

В Нова Загора се проведоха забавни игри за най-малките под мотото "Движението е здраве"

------------------------------------
16.05.2017 / 15:00

Във връзка с 10 май, обявен за Световен ден на физическата активност под мотото “Движението – това е здраве” и 19 май – Европейския ден за борба със затлъстяването, Община Нова Загора и Регионална здравна инспекция Сливен организираха мероприятие за децата от детските градини, насоченo към полезността от движение и спорт.

Инициаторите на проявата въвлякоха малчуганите в забавни детски игри с много смях и музика, за да убедят подрастващите, че движението е здраве и освен здравословното хранене от голяма важност е да бъдем бодри и тонизирани. В продължение на час палавниците от детските градини „Слънчице”, „Надежда” и „Тракийче” показаха заедно със своите придружители, че са неуморни в игрите, обичат да се движат, бягат и забавляват.

По този начин те оправдаха целите на кампанията, целяща чрез спорт и физическа активност да се ограничи действието на рисковите за здравето фактори. Таня Петрова, главен експерт в Регионалната здравна инспекция Сливен запозна в началото присъстващите с предимството да сме жизнени и бодри, като изтъкна полезността на спортуването за укрепването на тялото и подобряване на координацията. „Повишената двигателна активност е не само добра превантивна мярка срещу различни болести, но може да се окаже и добро средство за възстановяване на организма след преживени заболявания.” - сподели тя.

След края на множеството забавни игри, децата и техните ръководители получиха подаръци, осигурени от РЗИ Сливен – тениски и материали за здравословния начин на живот.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев