Община Сливен

В Нова Загора се проведе спортно състезание "Млад огнеборец"

------------------------------------
15.05.2017 / 15:56

За поредна година състезателните умения на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” предизвикаха интереса на граждани и гости на града. Тази година спортната проява се проведе на 15 май на Градския площад.

Инициатори на ежегодното състезание са Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” Нова Загора и Община Нова Загора. То беше открито от заместник-кмета Ивайло Енев.

Той поздрави участниците –отборите на СУ „Иван Вазов” и СУ „Христо Ботев” и им пожела успех, като изрази надежда, че придобитите знания и умения ще им помагат за адекватна реакция и самозащита при пожари, аварии, бедствия и свързаните с тях опасности. Главен съдия на състезанието беше младши инспектор Иван Иванов, а ръководител – инспектор Апостол Апостолов.

На проявата присъства и главен инспектор Васил Василев – началник РС "ПБЗН" – Нова Загора.След теглене на жребий, участниците се втурнаха в оспорвана надпревара. Те показаха умения в две дисциплини –бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане с препятствия. По-бързи и умели се оказаха състезателите на СУ „Иван Вазов”, които спечелиха с малка преднина пред съперниците си. Главен инспектор Василев изказа благодарност на служителите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, подготвили старателно младите огнеборци за състезанието и формирали у тях необходимата противопожарна култура, и сподели задоволството си от отличното представяне на участниците.

Той информира присъстващите, че отборът на СУ „Иван Вазов” ще има честта да представи област Сливен на Републиканското състезание „Млад огнеборец” в Албена. На капитаните на двата отбора бяха връчени и съответните награди – купа, топка и грамота, осигурени от Община Нова Загора.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев