Община Сливен

На 26 май започва регистрацията на заявления за прием на учениците в първи клас

------------------------------------
15.05.2017 / 12:03

На 26 май 2017 г. ще започне регистрацията на заявления в електронната система за прием на учениците от първи клас в училищата на територията на Община Сливен за учебната 2017/ 2018 година. Родителите нагледно могат да се запознаят с начина на регистрацията в специализирания сайт за прием /ръководство за родители/ от следния линк: http://www.sliven.bg/index.csp?f=announ23032017 .

 

На 22 май електронната страница ще бъде достъпна чрез банер от официалния сайт на Община Сливен, като модулът за регистрация на заявления за участие в приема ще бъде активиран на 26 май.

 

В сайта за прием родителите ще могат да намерят информация за районите на училищата в Сливен, за графика на дейностите по приема, за броя на свободните места.

 

Съгласно приетата от Общинския съвет Наредба за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на община Сливен, приемът се осъществява чрез централизирано електронно класиране. Освен по електронен път, родителите ще могат да подадат своите заявления и на място в училището, за което ще кандидатстват по първо желание.

 

Припомняме, че в заявлението за прием могат да се посочат до три желания, като не се изисква посочените училища да бъдат в един и същи район. Подробна информация за критериите, районите и начина на прием може да се намери в Наредбата от следния линк:

 

http://www.obs.sliven.bg/uploads/files/naredbi/NPU1KOU_2017_03_30.pdf

 

В съответствие с утвърдения график за прием, в периода 26 май – 30 юни ще бъдат извършени три класирания. Ако след последното класиране има все още свободни места в училищата, може да се извършат и допълнителни извънредни класирания. Информация за това родителите ще могат да намерят в раздел Новини на специализирания сайт за прием.

 

Важно е родителите да знаят, че при класирането на децата няма да се има предвид регистрационния номер, датата и часа на регистрация, а при равни условия децата ще се класират на случаен принцип.

 

Приемът в подготвителните групи към училищата ще се извърши в отделно класиране, информация за което ще бъде обявена допълнително, отново в раздел Новини на специализирания сайт за прием.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев