Община Сливен

Драгоданово в потрес! 63-годишният мъж бил открит обезглавен...Селото се надигна срещу интерната

мхтр
11.05.2017 / 19:22

Закриване на Социално-педагогическия интернат в Драгоданово искат жителите на селото, заради смъртта на 63-годишния Георги Кънев, информира "Фокус". Драгодановци са започнали подписка за закриване на интерната.

В понеделник мъжът е бил открит обезглавен в изоставена къща. Главата му е била открита в съседен двор. Смъртта, според съдебния лекар, е настъпила два дни по-рано – на 6 май. Според жителите на селото не става дума за нещастен случай, а за убийство.

Кметът на Драгоданово Станчо Станчев, бивш разследващ полицай, поясни, че според първоначалната версия Георги Кънев е загинал, падайки върху счупен кинескоп на телевизор. В хода на следствието стана ясно, че 13-годишно момиче от интерната е срещнала мъжа в къщата и след спор между двамата, го е бутнала, а той е паднал върху счупения телевизор. Жителите на селото коментираха, че настанените в интерната около 30 деца, безконтролно излизат от сградата, крадат, държат се непристойно, проституират, нападат възрастни хора и животни, и вандалстват. Изоставената къща, където е бил открит мъртвият мъж, е била използвана като място за проституция.

Говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев коментира, че случаят се разследва, назначен е наблюдаващ прокурор, но все още няма повдигнато обвинение. За закриване на интерната настоя миналата година и омбудсманът Мая Манолова.

Мотивите й бяха лошите битови условия, занемареният учебен процес, безцелно пропиляване на времето на тези деца, липса на лично пространство, на джобни пари и на перспектива пред децата, въдворени там.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев