Община Сливен

Конкурс за възлагане на нова социална услуга обяви община Котел

------------------------------------
10.05.2017 / 14:00

Конкурс за възлагане управлението на социалната услуга „Обществена трапезария“ възлага община Котел. Проект „Топъл обяд за хората в нужда от Община Котел” ще изпълнява договор за безвъзмездна финансова помощ, финансиран чрез Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най -нуждаещите се лица в България и ЕС.

 

Кандидатите следва да имат опит в предоставянето на социални услуги, и по специално в предоставянето на услугата „Обществена трапезария”, да притежават или да ползват на съответно правно основание подходяща материална база и оборудване за приготвяне на храна и осъществяване процеса на хранене, в съответствие от Закона за храните. Да разполагат с подходящ капацитет –технически, финансов и административен, организационни работни процеси и осигурена складова база, да гарантират предоставянето на разнообразно седмично меню, което дава принос към балансираното хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене.

 

Конкретната цел на услугата е да допринесе за постигане на общата цел на Оперативната програма, а именно намаляване броя на живеещите в бедност лица, чрез подпомагането им с храни, с оглед преодоляване на основно материално лишение. В рамките на настоящата услуга се предвижда закупуването на хранителни продукти за приготвяне на топъл обяд (супа, основно ястие, хляб), в съответствие с изискванията на националното законодателство и осигуряване разнообразно седмично меню, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група от 2200 човека, живеещи на територията на община Котел, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене.

 

Конкурсът ще се проведе от Комисия, назначена със заповед на Кмета на Община Котел в предварително определен от Комисията ден след изтичане на 45 дни от публикуване на обявата. Крайна дата за подаване на документи е 23 юни 2017 г., 17.00 часа в деловодството на Община Котел.

"Дарик"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев