Община Сливен

20 години в СССР не празнуват Денят на победата заради страх от ветераните

...
09.05.2017 / 13:11

На 9 май робите чинно работят за победата на комунизма в колективните стопанства и фабрики

 

Питали ли сте се някога, защо глупавите съветски политагитатори 20 години не празнуват победата на Съветския съюз над Третия райх? Тя би трябвало да се чества на 9-ти май 1946 - по случай първата годишнина от победата, с парад, маршове, барабани, балони? Но не! 1950 - петата годишнина от победата. Отново мълчание! 1955 - 10 години от Великата победа!

 

Мълчание!

 

За сметка на това много тържествено и бляскаво в страната ежегодно се честват Великата октомврийска революция, годишнините от рождението и смъртта на Ленин, 1-ви май, и разбира се Нова година.

На 9 май робите чинно работят за победата на комунизма в колективните стопанства и фабрики. Все още няма медали и плакети в чест на годишнината от победата над хитлеристка Германия, не съществува асоциация на ветераните. Напротив, сред генералите веднага след 1945 г. започват арести и проверки. Това е разбираемо, такъв е стилът на новата власт…Тържествата започват едва през 1965 г., когато вече войниците победителите са се превърнали в безпомощни възрастни граждани, които се нуждаят от "помощ" и уважение.

 

ЗАЩО ?

 

"Денят на победата" в Съветския съюз се чества 20 години по-късно заради страха на съветската власт за истинските ветерани. Когато през 1965 г. балансът сред ветераните е нарушен и сред тях започва да надделяват онези от ветеранските сили, подкрепящи наказателните единици, известни като „деветомайци“, умело използвани за комунистическо-фашистка пропаганда, а след това употребявани като оръдия на властта, отдавайки се на грандиозни пиянски оргии на победобесията на самоотвержените потомци на съветските фашисти - бюрократи от НКВД, Комунистическата партия и Комсомола, по време на които истинските ветерани са използвани като живи музейни експонати от въпросните пропагандатори.

 

Това, с което най-често ни лъжеха за тези 20 години, е че това било време, в което трябвало да работим за въздигането на страната ни, която е превърната в руини. Ето защо тържества не е имало ... Но всъщност това е пълна глупост. Защото и 23-ти февруари, и 7-ми ноември, и 1-ви май, и други празници СССР празнува дори по време на войната.

 

Отговорът е прост. Победата на болшевишката власт и овладяване на континента, не са се случили. Такъв е бил планът на ВКП (б) в СССР, който Адолф Хитлер е осуетил, защото с лекота е победил.

 

Но основната причина след края на войната са истинските ветерани, фронтовите вълци, които са опитвали от всички "прелести" на войната. Те са минали през огъня, и да счупят духа им не е било никак лесно, за което са презирани от партийно- номенклатурните ветерани. През 1945 година те са били на 30, 40 и дори повече години. Само при споменаването на думата "война", дори самото припомняне за нея, е било повод да бъдеш убит. Да бъдеш разстрелян на място. Сред тези хора е имало такива, които са били умопомрачени и сериозно осакатени. Хора, които много добре са запомнили грижовното отношение на бащата на всички народи - Сталин и тяхната Партия докато си били на полосата "Вотан" и при преминаването на Днепър, помнят Волхов и Ржев и много други. Сега, само 20 години по-късно, същите тези ветерани вече са умрели.

Останали са само интендантите, плъховете от тила, ветераните на НКВД- МГБ и активистите от специален отдел на СМЕРШ, заедно с 18- годишните още зелени момчета, които само са помирисали войната през 1944-45 година. Ето защо беше решено да се празнуват 9-ти май 20 години след краха на хитлеристка Германия… "

Фактор
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев