Община Сливен

РЗИ – Сливен с иницииативи по повод 10 май - Световен ден, посветен на инициативата „Движението, това е здраве”

------------------------------------
09.05.2017 / 09:40

Ниската физическа активност, заедно с тютюнопушенето и нездравословното хранене представляват важни по значение рискови фактори за хроничните незаразни болести.

По данни на Световната здравна организация над 60% от населението на Земята не са физически активни в такава степен, която може да бъде полезна за тяхното здраве. Установено е, че с нарастване на възрастта физическата активност значително намалява.

България не прави изключение. По данни на Национално изследване за факторите на риска за хроничните незаразни болести сред населението (25-64 г.), над 80% от анкетираните са с недостатъчна физическа активност.

Това налага планирането и реализирането на дейности за здравословни промени в начина на живот и включването на физическата активност като задължителен елемент на националната здравна политика - важна съставна част от общественото здравеопазване.

Регионална здравна инспекция – Сливен в изпълнение на „Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести” – фактор физическа активност, организира:

1. Анкетно проучване за изследване на физическата активност и информираност сред ученици от четири училища в гр. Сливен. Проучването ще се проведе в периода май-юни 2017г.

2. Спортен празник под надслов - „Движение за здраве, сила и настроение” с ученици от ОУ „ П. Хитов”, гр. Сливен.

3. Празник на Здравето, чрез движение и спорт за баба, дядо и внуче – „ Хайде на игра”, който ще се проведе на 16 май в градския парк на Нова Загора, съвместно с Община Нова Загора.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев