Община Сливен

Не секват данданиите откъм "Надежда"! 880 сигнала за силна музика от началото на годината досега

------------------------------------
05.05.2017 / 15:35

Само за четири месеца полицията в Сливен е реагирала на 880 сигнала за силна музика в ромския кв.“Надежда“ в града – съобщиха от ОД на МВР. Данните са за периода от началото на юни до края на септември 2016 г., когато заради топлото време веселбите се провеждат навън, на улиците в квартала. Получените сигнали са много повече от тези, на които е реагирала полицията, тъй като за едни и същи нарушители са били получавани по няколко обаждания.

Пик на оплакванията от силна музика има в петък, събота и неделя, през цялата година. На ден те варират от 8 до 10. Сигналите зачестяват и в дните, когато жители на „Надежда“ получават социалните си помощи – заявиха още от ОД на МВР. „В 80 процента от случаите има упражнена агресия от страна на нарушителите. Те са с подготвени бутилки, камъни и други подръчни материали в очакване на полицейския патрул“ – заяви Първолета Мандинска, говорител на ОД на МВР в Сливен. В някои от случаите служителите на реда са изземвали музикални уредби.

Проверка по сигнал за силна музика стана причина за нападение на група местни жители над полицаи от кварталния участък. При инцидента на 2 май около 23 ч. тежко пострада служителят на реда Петър Петров. Той е бил ударен с бутилка в главата, изгубил е съзнание. Настанен е в неврохирургията на областната болница, с комоцио.

Районната прокуратура в Сливен повдигна обвинение и задържа за 72 часа Радко Х. /28 г./ за причинената телесна повреда на старши полицай Петров, за закана с убийство на служители от МВР и за хулигански действия в условията на опасен рецидив. Законът предвижда различни по размер наказания за тези три умишлени престъпления, като най-тежкото от тях е от 1 до 6 години затвор. Деянията се отличават с изключителна дързост, извършени са от многократно осъждано лице. Спрямо Радко Х. ще бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ – казаха още от обвинението.

Радко Х. е само един от извършителите. От прокуратурата съобщиха, че продължават активните действия за установяване и на останалите лица, извършили посегателства срещу служители на полицията в Сливен, по време на инцидента. "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев