Община Сливен

Областният управител Татяна Петкова поздрави командването и личния състав на Центъра за подготовка на специалисти в Сливен

------------------------------------
05.05.2017 / 15:08

На 05.05.2017 г. областният управител Татяна Петкова поздрави командването и личния състав на Център за подготовка на специалисти – Сливен по повод 6 май - Ден на храбростта и Празник на Българската армия.

 

Заедно със заместник областния управител Румен Христов, Петкова посети Центъра в рамките на Деня на отворените врати. Тя поднесе пожеланията си и връчи поздравителен адрес на подп. Николов. „Вашата работа става все по-важна на фона на съвременните предизвикателства пред сигурността. Дълбоко убедена съм, че и занапред ще осигурявате отбраната на страната, ще допринасяте за укрепването на мира и ще подпомагате населението при бедствия и аварии. Пожелавам Ви да съхраните и продължите войсковите традиции на предците си!“, каза тя.

 

Петкова и Христов наблюдаваха преминаване по единна пътека с препятствия, дълга 400 метра, включваща траншея, отвор на стена, кладенец, наклонена стълба, вертикални стъпала, преминаване по греда, прескачане на разстояния, слизане по наклонена дъска, преодоляване на ров. Дисциплината е част от многобройните спортни състезания, провеждащи се днес.

 

Денят на отворените врати започна сутринта на централния плац на формированието, където беше приет строя на личния състав, беше поднесено празнично слово, прочетени поздравителни адреси и заповеди за награждаване, а военнослужещите преминаха в тържествен марш.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев