Община Сливен

Окръжна прокуратура - Сливен внесе протест срещу "Синята зона"

------------------------------------
04.05.2017 / 15:24

Сливенската окръжна прокуратура внесе протест в апелативната магистратура срещу цените за паркиране и престой в Синята зона в Сливен. Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Руси Русев. Русев заяви, че това е първият протест, който касае ценообразуването в Наредбата, регламентираща паркирането в центъра на Сливен и ценообразуването на услугата. Предстои до края на седмицата да бъде внесен още един протест срещу незаконосъобразността на цялата Наредбата.

 

„ По подробно се разглеждат различни хипотези, като тази лицата с настоящ, но липса на постоянен адрес как и дали могат да се възползват от услугата, Наредбата не била съобразена с закона за класифицираната информация и не давала яснота как да процедират специализираните автомобили”, уточни прокурор Русев.

 

Синята зона обхваща целия център на Сливен, а Наредбата предвижда „Синя зона" за платено и безплатно паркиране на МПС в определени дни на седмицата, часове на денонощието, на райони публична общинска собственост.

 

Цената на услугата за паркиране се заплаща в работни дни и обхваща часовете от 08:00 до 18:00 часа. Един лев ще струва час престой, 24 лева за скоби, 48 лева за репатриране в наказателен паркинг плюс 4 лева на час престой на автомобила в този паркинг.

"Дарик"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев