Община Сливен

Откриха поредния реновиран блок в Нова Загора. Картичка с лично послание на кмета Грозев за всеки домуващ

------------------------------------
04.05.2017 / 15:21

С тържествен водосвет на 4 май беше официално открит санираният блок на ул. „Никола Койчев” № 2,4,6. Изпълнените мерки за енергийна ефективност обхващат поставяне на изолация, подмяна на дограма, ремонт на покрива и общите части и подмяна на осветлението с енергономично.

”Много сме благодарни на ръководството на Община Нова Загора и лично на кмета Николай Грозев за мащабната разяснителна кампания относно ползите за санирането.” - споделиха пред местни медии живущите в обновената сграда.

„Да живееш в един панелен блок, който е без топлоизолация и да живееш в такъв, който вече е саниран, усещането наистина е много различно. Комфортно е, разликата е чувствителна.” – казаха още щастливите новодомци.

На всеки от тях беше подарена картичка с лика на обновените им жилища с личното послание на кмета Николай Грозев.

Новодомците посрещнаха с радост градоначалника и неговия екип и побързаха да му стиснат ръката, в знак на признателност за упоритата му работа по обновяването на града, така че кварталите да се превърнат в прекрасно място за живеене, а домовете им да предоставят топлина и уют.

„Днес имате повод да се радвате, защото вашият блок бе саниран напълно безплатно по Националната програма за енергийна ефективност. Надявам се, държавата да успее да помогне с още средства за саниране, така че и другите, подали документи, да получат финансиране и наоколо да се образува красива палитра от обновени и енергоефективни блокове. Тук живеят 54 семейства, които, убеден съм, са почувствали разликата от обновяването още с първите сметки за ел. енергия.”, каза г-н Грозев.

Той информира, че Община Нова Загора продължава да работи за повишаване на жизнения стандарт на населението и е двигател на много проекти, като инвестиране в градска среда, образователна инфраструктура и др. Градоначалникът поднесе на председателя на Сдружението на собствениците Йорданка Кючукова грамота за успешно санирана сграда - Дом за пример.

Тя от своя страна изказа благодарност на ръководството на Общината за оказаната помощ и съдействия при реализирането на една от най-големите им надежди и на фирмата – изпълнител „Инфрастрой инженеринг” ООД за прецизното, качествено и своевременно изпълнение на ремонтните дейности.

Г-жа Кючукова връчи на г-н Грозев символичен ключ, в знак на гостоприемство. Отец Иван при храм „Света Петка Българска” отслужи водосвет за здраве и благоденствие на живущите в сграда, след което кметът Николай Грозев, Йорданка Кючукова и Радостина Михова, представител на фирмата-изпълнител, прерязаха заедно трикольорната лента и плиснаха менче с вода.

По традиция българинът празнува и се весели с хубава народна музика и жизнерадостни танци, затова пред обновената сграда на пъстрото хоро до пламенните танцьори на ДЮФА „Загорчета”се хванаха и гости и домакини.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев