Община Сливен

Славка Калчева ще пее в Кермен на 5 май. На 6-ти е 13-ят фолклорен събор

------------------------------------
04.05.2017 / 13:08

13-ят фолклорен събор Кермен 2017 г. ще се проведе на 6 май - събота. Официалното откриване е от 10 часа. Това съобщи кметът Живко Жечев. Той благодари на ръководството на Общината, че помага за популяризиране и запазване на фолклорните традиции. Съборът се провежда на всеки две години.

 

Над 15 колективи и индивидуални изпълнители за автентичен фолклор и обичаи от Сливенско са подали заявки за участие в него. В програмите си участниците могат да включат музикално-песенни и инструментални изпълнения, обреди, обичаи, разказване на приказки, анекдоти, детски и младежки игри, представяне на традиционни занаяти. В рамките на събора се провеждат два конкурса - за надсвирване за наградата на Досьо Милков и за надиграване за наградата на името на Динко Орсов.

 

Всички изпълнители получават диплом за участие, а на класиралите се на първо, второ и трето място в различните възрастови групи ще има парични награди.

 

Участниците в събора ще бъдат оценявани от жури в състав: председател доц. д-р Владимир Демирев от Регионалния исторически музей в Сливен, членове Станка Иванова - хореограф и Иван Стоянов - музикант.

 

Живко Жечев съобщи, че на 5 май от 18 часа ще се проведе концерт с участието на Ансамбъла а народни песни и танци - Сливен и народната певица Славка Калчева.

 

Проявата се организира от Община Сливен, кметството в Кермен и читалище „Пробуда – 1906“, и е част от Майските дни на културата „Сливенски огньове”.

 

Програмата за целия месец може да видите тук:

 

http://www.sliven.bg/doc/kultura/Kulturna_programa_05_2017.pdf

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев