Община Сливен

Шок! Болната Самуела от Сливен - пряк свидетел на скандал с баща й и шефката на Фонда по Нова телевизия

------------------------------------
03.05.2017 / 09:06

Бюрокрация спъва лечението на 8-годишната Самуела. Това твърди нейният баща Емануил Куриан пред Нова телевизия. В студиото той присъства заедно с двете си дъщери и съпругата си, а негов опонент беше директорът на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева.

 

Самуела е родена с тежко заболяване – спина бифида, при което прешлените в лумбалната област не са затворени. Страда и от сколиоза. Досега на детето са направени 4 операции. Единственият шанс за живот е нова интервенция за поставяне на магнитни импланти, които ще изправят гръбнака й.

 

Операцията е необходимо за живота на детето, защото изкривяването на гръбнака е голямо, 100 градуса, може и повече, защото са минали вече 3-4 месеца, обяснява бащата Емануил Куриан.

 

Родителят се опита да обясни тромавата процедура и проблемите, които спъват лечението на Самуела, като обвини Фонда за лечение на деца за омагьосания кръг, в който е попаднало семейството им.

 

Д-р Тинка Троева обаче отхвърли обвиненията и от стоя страна прехвърли отговорността на частните болници, които трябвало да обявят обществени поръчки за въпросните импланти. По думите й те не били задължени да го правят, но не им било и забранено.

 

Пререканията между родителите на 8-годишната Самуела и директорката на Фонда за лечение на деца в чужбина преминаха пред уплашения поглед на болното момиче, което видимо притеснено не успя да отговори на въпросите на водещите.

 

Въпреки неистовите опити на семейството да обясни, че по закон те са изпълнили изискванията, в студиото така и не се стигна до консенсус, а д-р Троева обясни, че за да бъдат преведени парите, директорът на въпросното лечебно заведение е длъжен да подпише лично декларация. "ПИК"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев