Община Сливен

Общината ще наеме 60 трайно безработни младежи, обучени по проект

------------------------------------
03.05.2017 / 09:03

Община Сливен ще наеме 60 трайно безработни младежи за период до 6 месеца, обучени по проект „Устойчиво интегриране на младите хора от община Сливен на пазара на труда, които са в риск от социално изключване”. Това стана ясно на проведена в края на миналата седмица пресконференция и кръгла маса.

 

Проектът предостави възможности за обучение на 78 младежи по професията „работник в озеленяването” и част от професията „помощник в строителството”. Основна цел на дейността е младежите да придобият професионални умения по двете професии, кадри от които са необходими за поддържането на обществените места в Сливен и някои от малките населени места на територията на общината. Всички завършиха успешно обучението, като 38 младежи ще получат удостоверение за професионално обучение за част от професията „помощник в строителството”, а останалите 40 младежи - свидетелство за професионална квалификация по професията „работник в озеленяването”.

 

Проектът започна на 1 август 2016 година. Срокът на неговото изпълнение е 16 месеца. Безвъзмездната финансова помощ е на стойност 365 292, 34 лева. Финансирането е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., приоритетна ос 1, процедура „Активни”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Инициатива за младежка заетост. Бенефициент на проекта е община Сливен, в партньорство със сдружение „Бизнес център /Бизнес Инкубатор - Сливен", сдружение „Национална мрежа за бизнес развитие” и „Соник Старт” ООД.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев