Община Сливен

Д-р Иван Данчев е новият председател на Регионалната колегия на Български зъболекарски съюз - Сливен

------------------------------------
02.05.2017 / 14:53

Д-р Иван Данчев бе избран за председател на Регионалната колегия на Български зъболекарски съюз - Сливен. Той заменя дългогодишния председател на колегията д-р Христо Дойчев. На събранието бе избран нов Контролен и Етичен съвет.

„Приобщаването на младите колеги към съсловната организация ще бъде моята първа задача, поемайки този пост. В следващият тригодишен мандат ще заложим на запознаване на сливенските стоматолози с медицинските и технологични нововъведения в бранша, чрез семинари и обучения.“ Така д-р Данчев очерта част от стъпките на работа пред ръководството на Регионалната колегия на БЗС. В тази връзка той обяви, че в станалият вече Национален форум по денталната медицина, който се провежда в Сливен, ще бъдат привличани като гост-лектори известни стоматолози и представители на иновативни компании в бранша. Той подчерта, че освен за професионални стандарти и етика, БЗС Сливен ще работи и по налагане на стоматологична култура сред децата и подрастващите ученици. „За да достигнем до децата и младите хора, най-добре е други млади хора да им говорят и разясняват проблемите на устната хигиена. За това и ще разчитаме много на младите си колеги,“ каза още д-р Данчев.

 

Д-р Иван Данчев е завършил Стоматологичния факултет на Медицински университет Пловдив през 1994 г. Носител на приза „Лекар по дентална медицина за 2015“ година на Български зъболекарски съюз. Притежава собствена стоматологична практика в Сливен. Общински съветник. Женен, с едно дете.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев