Община Сливен

Кметът на Сливен откри майските дни на културата „Сливенски огньове”

------------------------------------
02.05.2017 / 09:06

Кметът на Сливен Стефан Радев и изявени ученици от училищата в града запалиха символичния огън на традиционните културни празници „Сливенски огньове“. „Началото на тази културна традиция в нашия град е поставена преди 50 години”. Това подчерта в словото си пред присъстващите на специалната церемония граждани кметът Радев.

 

За тържественото откриване на празниците на централния площад „Хаджи Димитър“ дойдоха ученици и граждани от всички поколения. Сред тях бяха народният представител от Сливен Кольо Милев, председателят на общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов, Стоян Марков, секретарят на общината Валя Радева, представители на културни институции.

 

В словото си Стефан Радев посочи, че празниците „Сливенски огньове” са център за местните културни прояви, излизащи и извън границите на региона, и страната. „Тази година в рамките на Майските дни на културата ще се проведат 19-то издание на Националния фестивал на детската книга и 21-вия Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”. В наситената програма на Дните са включени първият карнавал „Машината на времето”, концерти, изложби и много ученически прояви. Като кмет на Сливен не мога да не отбележа значението на „Сливенски огньове” за развитието на духовността във време на промяна на ценности и търсене на материално благополучие”, каза Стефан Радев.

 

Ученици поднесоха гирлянда на славата пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

 

На откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“ концерт изнесоха певците Павел и Венци Венц.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев