Община Сливен

В Сливен се състоя празничен концерт послучай 45 години на гимназия "Захарий Стоянов". Поздрав от кмета Стефан Радев

------------------------------------
29.04.2017 / 10:20

Празничен концерт по случай 45 години от създаването на Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" се състоя в зала "Сливен". На него присъстваха настоящи и бивши учители, директори и ученици на гимназията, родители и гости. Сред присъстващите беше и кметът на община Сливен Стефан Радев, който е бивш възпитаник на училището.

 

"Изключително ми е приятно да Ви поздравя с 45-та годишнина от създаването на гимназията! Мога с гордост да кажа, че това е и моето училище, което носи името на велия възрожденец, писател, журналист и политик Захарий Стоянов. През годините то се утвърди като един от най-важните образователни и духовни центрове на Сливен. Със сигурност това Ви дава сили и увереност да следвате най-високите стандарти за образование и възпитание на децата. В днешно време не по-малко важно е да пазите духа на това училище", каза в приветствието си Стефан Радев. Той пожела на всички да бъдат здрави, щастливи и успешни. "Нека заедно да градим един по-добър Сливен", завърши кметът.

 

Своя поздрав отправи и директорът на гимназията Ефросина Кисьова. В словото си тя отбеляза, че са изминали 45 години, които символизират труд, вяра и борба за знание. "Има нещо величаво и сакрално в благородното дело да създадеш училище, в него да сбъднеш мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух и всичко това да превърнеш в традиции. И най-трудното - с любов да го предадеш на поколенията, да развиват, пазят и продължат делото. Такова благородно дело е създаването на езиковата гимназия в град Сливен", каза Кисьова. Тя отбеляза, че, зрелостниците до момента са показвали най-висок успех на матурите в областта и така затвърждават реномето на гимназията като училище със сериозна и задълбочена подготовка по всички предмети, а учителите са удостоявани с високи отличия за своята работа.

 

Приветствия отправиха още Николай Димитров, син на първия директор на езиковата гимназия Димитър Димитров, председателят на Обществения съвет Донка Славова, Атанас Атанасов - зам.-председател на училищното настоятелство, както и Константин Илиев - ученик от първия випуск през 1976 година.

 

Събитието продължи с песни и танци на бивши и настоящи ученици.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев