Община Сливен

Сливен е домакин на държавен шампионат по борба за юноши. Колоездачи в надпревара за купа "Милко Димов и Илия Кръстев"

------------------------------------
28.04.2017 / 14:47

Сливен ще бъде домакин на държавен личен отборен шампионат по борба за юноши през уикенда. От 17 часа днес е техническата конференция за класическия стил, а от 18 часа - меренето в залата на спортно училище "Димитър Рохов".

Състезанието за класиците е на 29 април в зала "Васил Левски", в която приключиха дейностите по газифициране и от догодина ще се отоплява с модерна газова инсталация.

В събота, 29 април, от 17 часа е техническата конференция за свободния стил, а час по-късно е меренето отново в залата на спортно училище.

Схватките в свободен стил са в неделя.

Участие за явили около 150 деца, като в класическия стил ще се включат 20 клуба от страната, а в свободния - 27. Сливен ще бъде представен от 15 състезатели на АСК "Борба". Очакванията на местния клуб са за добро представяне и завоюване на призови места.

Шампионатът е включен в спортния календар на Община Сливен.

 

Девето издание на състезанието по колоездене за купа "Милко Димов и Илия Кръстев" ще се състои в Сливен на 1 май. Проявата е част от инициативата на Общината за повече спорт на децата.

Стартът е от 11 часа на булевард "Георги Данчев" пред входа на залата по вдигане на тежести.

Колоездачите ще преминат по двукилометровото трасе - бул. "Георги Данчев" - улица "Владислав Очков" - улица "Дибич Забалкански" - бул. "Христо Ботев". Финалът е отново е пред залата.

Състезанието е във възрастовите групи: до 13 години, 14-15 години, старша възраст - 16-18 години и мастърс група. Заявка за участие са подали около 140 души. Победителите ще получат купи и парични награди.

Организатори на събитието са Община Сливен и Колоездачен клуб "Сините камъни".

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев