Община Сливен

Предстои откриване на ремонтираната жп гара в Сливен

------------------------------------
27.04.2017 / 12:32

Предстои откриване на ремонтираната жп гара Сливен. Церемонията ще бъде следващата седмица. Извършеният мащабен ремонт е най-голямата инвестиция с национално финансиране в сграден фонд на Национална компания железопътна инфраструктура през последните години, като средствата са отделени от Държавния бюджет за НКЖИ, съобщиха от Компанията.

Стойността на осъществените строителни дейности е в размер на 2 786 110 лв. с ДДС. Извършените строително-ремонтни работи се състоят в цялостно външно топлоизолиране на фасадата; подмяна на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа; нова отоплителна инсталация; подмяна на хидроизолацията, ремонт на отводнителни елементи (поли, улуци, водосточни тръби, бордове); подмяна на вътрешна и външна дограма, автоматични врати с датчици; площадково и художествено осветление около гарата; безпрепятствено придвижване на хора с намалена подвижност.

Извършена е пълна рехабилитация на всички помещения в „Чакалня“, „Администрация“, а в „Обслужване“ – на част от помещенията – обособяване на тоалетни за посетители и тоалетна за лица с намалена подвижност.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев