Община Сливен

Областният управител Татяна Петкова откри Националното състезание „Млад фермер“ в Нова Загора

------------------------------------
26.04.2017 / 19:41

На 26.04.2017 г. областният управител откри Националното състезание „Млад фермер“ 2016/2017 г., което се провежда в Нова Загора. Състезанието се организира от Министерство на образованието, Регионално управление на образованието Сливен и Аграрен университет – Пловдив, а домакин тази година е Професионалната гимназия по селско стопанство – Нова Загора. Участват отбори от по трима ученици от 17 професионални гимназии от страната. Сред гостите бяха още Ивайло Енев - заместник-кмет на Община Нова Загора и представители на организаторите.

 

Областният управител Татяна Петкова откри надпреварата с думите: „Приветствам всички Вас – учители, ръководители и ученици, като победители, защото фактът, че сте днес на националния кръг на състезанието, вече е победа за Вас“, каза тя и пожела успех на учениците, които да покажат не само какво са научили, но и да създадат нови контакти и дълготрайни приятелства.

 

В продължение на два дни учениците демонстрират придобитите практически знания и компетенции по растениевъдство, животновъдство, земеделска техника и умения за работа в екип. Те прилагат на практика съвременните тенденции в областта на фермерството и осъществяват междуучилищно професионално сътрудничество.

 

Утре вечер областният управител ще връчи награди на победителите на тържество в театъра на Нова Загора.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев