Община Сливен

Откриха къщички за книги в Нова Загора

------------------------------------
26.04.2017 / 15:20

На 26 април ръководството на Община Нова Загора подари на жителите и гостите на града още две специални места, на които да поспрат, почетат и починат от забързаното ежедневие. Това са Къщички за книги „Вземи-върни”, поставени на възлови места в Градската градина и пред Спортна зала "Младост".

Инициативата е във връзка със Световния ден на книгата 23 април и по идея на Библиотеката при НЧ „Диньо П. Сивков - 1870”. На откриването бяха председателят на Общински съвет Георги Николов, заместник-кметът Светла Стоянова, секретарят на Общината Мария Стефанова, началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Станимира Кънчева, представители на Библиотеката при читалището, много деца и граждани.

„Желанието ни е да насърчим малки и големи да четат повече, като отдадем заслужена почит към книгите и авторите им. Считаме, че е от особена важност да насочим вниманието към полезността на книгите, като неизчерпаем извор на образование и култура." - каза г-жа Стоянова и постави първа няколко книги в къщичките, разположени в Градската градина и централната пешеходна зона.

Жестът й беше последван и от малчуганите от ДГ „Слънчице”, които зарадваха присъстващите приятели на книгите със своите специални музикални поздрави. Всеки заинтересуван може да върне любима книжка и да вземе друга непозната творба от новите им домове, които трябва да бъдат опазвани с много любов, за да могат новозагорци и гости на града да почерпят с пълни шепи от магията на словото.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев