Община Сливен

Още две лауреатски титли за ППМГ "Д. Чинтулов" от Националната олимпиада по английски език

------------------------------------
26.04.2017 / 13:40

Двама са лауреатите от ППМГ „Добри Чинтулов“ от Националната олимпиада по английски език, провела се в гр. Благоевград в периода 10-11 април 2017 г. Аделина Георгиева Фендрина от 12. клас е първа в страната с 93 точки, а Мария Валентинова Вълева е трета с 89,5 точки. И на двете им се признава оценка Отличен 6.00 и им се присъжда званието „лауреат“. Общо 5 са лауреатите по английски език в страната през настоящата година.

За Аделина Фендрина това е втората лауреатска титла през настоящата учебна година след отличното и представяне на Националната олимпиада по история, където също стана лауреат. Няколко десети от единицата не и стигнаха да получи същото признание и на Националната олимпиада по български език и литература.

Постижението на Мария също е върхово. През миналата учебна година тя зае престижното четвърто място на същата олимпиада.

В Националната олимпиада по английски език ППМГ Сливен бе представена от петима ученици. Освен Мария и Аделина, в нея взеха участие Калоян Кутийски, Кирил Шахъмов и Ивайло Йоргов от 10. клас.

Учител по английски език на Аделина и Мария е Бонка Накова, а на Калоян, Кирил и Ивайло – Елисавета Коларова.

На снимката: Мария, Аделина и учителя им по английски език Бонка Накова.

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев