Община Сливен

Данелия Иванова беше избрана за "Глас на Нова Загора 2017"

...
26.04.2017 / 12:38

За поредна година Община Нова Загора и ОШИ „Илия Аврамов” дадоха възможност за изява пред публика на талантливите новозагорски деца. За тях те всяка година организират регионалния песенен конкурс „Глас на Нова Загора”. Тази пролет той се проведе в два последователни дни –от 24 до 25 април, а голямата сцена на НЧ „Диньо П. Сивков - 1880” се оказа тясна за всички желаещи да покажат своите умения. В дванадесетото издание на „Глас на Нова Загора”, провеждан под патронажа на народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, се включиха 50 индивидуални изпълнители и 13 камерни състава. Те се състезаваха в 2 категории – популярно и народно пеене в 4 възрастови групи: предучилищна, до 3 клас, до 7 клас и до 12 клас.

Началото на културната изява на 24 април постави заместник-кметът Светла Стоянова. Тя приветства присъстващите, като подчерта, че музиката вълнува, поставя въпроси, търси отговори и изгражда култура и ценности, затова е радостно, че има толкова нейни последователи. Тя окуражи младите изпълнители да покажат най-доброто от себе си в благородната надпревара, за да се насладим още веднъж на техния талант и да полетим на крилете на музиката. В тазгодишния конкурс нелеката задача да определят най-добрите имаха: Надя Тончева, преподавател по „Поп и джаз пеене” в Националното училище за музика и сценични изкуства „Христина Морфова“, гр. Стара Загора, Сашка Ченкова, преподавател в Национално училище за фолклорни изкуства в гр. Котел, Андония Спасова - директор на ОШИ „Илия Аврамов” Нова Загора и Станимира Кънчева - началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ в Община Нова Загора.

Едно вълнуващо и емоционално време без граници, изпълнено с обич, радост, красота и хармония подариха малките таланти на своята публика в двата дни на музикално вълшебство. В гала-концерта на 25 април от 18.30ч. взеха участие отличените в съответните категории и възрастови групи таланти. Сладкопойните и артистични деца оставиха без дъх своите почитатели с красивите си и магнетични гласове в едно истинско и емоционално общуване с публиката. В началото на концерта патронът на културната проява г-жа Захариева изказа благодарност на присъстващите и родителите на малките песнопойци. Тя връчи поощрителните награди и тези на отличените на първите три места в двете категории в първа възрастова група. Наградените във втора възрастова група получиха своите подаръци от началника на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Станимира Кънчева. В останалите две възрастови групи и в категорията „Камерни състави”, честта да връчи отличия на най-добрите беше на Андония Спасова – директор на ОШИ „Илия Аврамов”. С едногодишна стипендия за обучение в школата по изкуства, осигурявана от г-жа Захариева, тази година бе надарена талантливата Йоанна Атанасова в клас „Поп пеене” при ОШИ „Илия Аврамов”.

Преди кулминацията на гала –концертa заместник-кметът Светла Стоянова се обърна към публика и участници. Тя изказа благодарност на организаторите на културната проява и лично на г-жа Андония Спасова, като й подари красив букет с цветя. „Благодаря, от името на кмета Николай Грозев и на цялото общинско ръководство, на всички които работят упорито в името на нашите деца. Изявявайки се на сцена малките таланти придобиват самочувствие, умения и чувствителност, нужни им за цял живот. ” Г-жа Стоянова имаше честта и удоволствието да обяви носителя на престижното звание „Глас на Нова Загора 2017”- Данелия Иванова от клас „Народно пеене” при ОШИ „Илия Аврамов”. Тя получи наградата на кмета Николай Грозев – Почетен плакет със знака на Община Нова Загора и красив букет с цветя от г-жа Стоянова. Развълнувана малката и талантлива народна звезда благодари на всички и отправи музикален поздрав към присъстващите със звънкия си глас.

Още снимки от новината

...

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев