Община Сливен

На 29 април "Джаует" от 1925 г. пристига на ретропарада в Сливен

------------------------------------
26.04.2017 / 08:49

Ретро парад събира в Сливен всички почитатели на стари автомобили на 29 април, събота. Събитието ще започне в10 часа с дефилиране на автомобилите по централните улици на града, което ще премине по маршрут: булевард "Банско шосе" - булевард "Цар Симеон" - улица "Генерал Скобелев" - улица "Георги С. Раковски" - булевард "Панайот Хитов" - бул. Стефан Стамболов" - бул. "Георги Данчев" - булевард "Бургаско шосе" - улица "Петко Д. Петков" - Градска градина.

 

От 12 часа ще се проведе изложение на автомобилите на площад "Хаджи Димитър", а в 15.00 часа, на площадката на Битака ще се проведе традиционното състезание по майсторско управление на автомобили и мотоциклети. След класирането и награждаването на отличените, ще има състезание по майсторско управление.

 

Свои автомобили ще представят колекционери от Сливен, София, Стара Загора, Бургас, Варна, Хасково, Кубрат, Русе и други градове. За първа година ще бъде показан камион, съобщи организатора на проявата Валентин Дойчинов..

 

Сред особено редките и ценни автомобили, ще бъде "Джаует" от 1925 г., който тази година ще направи своят дебют на сливенския ретропарад. Автомобилът е собственост на известния колекционер Тодор Деляков от Поморие, а някога е принадлежал на лондонския Музей на историческите автомобили. Дебют ще направи и един Студибейкър от ретроклуба в Стара Загора.

 

В парада, който организаторите искат да превърнат в ежегоден пролетен празник, ще участват и деца от Детския комплекс, мажоретен състав и оркестър "Карандила джуниър". Те ще участват в обиколката на града, свирещи в ретрокамион. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев