Община Сливен

Отлични постижения на сливенски ученици в Национална олимпиада в ПМГ "Д. Чинтулов"

------------------------------------
24.04.2017 / 19:51

Една лауреатска титла и три отлични представяния – това е равносметката от провелата се в ППМГ „Добри Чинтулов“ Национална олимпиада по история и цивилизация в периода 21-23 април 2017 г.

Лауреат на Националната олимпиада е Аделина Фендрина от ППМГ „Добри Чинтулов“. Аделина е с най-висок резултат от първия етап на олимпиадата – 94,75 точки и по думите на председателя на Националната комисия проф. д-р Красимира Табакова нейната работа най-много се е доближила до максималния резултат от 100 т. Второто място от първия етап е за възпитаник на Езиковата гимназия във Видин (91 точки), третото – за дванадесетокласник от Френската гимназия в София (84,25 точки), а четвъртото – за Василен Георгиев от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, Сливен (81 точки).

 

Отлично се представиха и седмокласниците от Сливен. Възпитаниците на ОУ „Д-р Иван Селимински“ Слави Вълков и Евгени Петров са с бронзови медали в крайното класиране и с оценки Отличен 5,50, а Сиана Станчева от ОУ „Д-р Иван Селимински“ и Мартин Нанков от ППМГ „Добри Чинтулов“ – с оценки Много добър 5,25.

Олимпиадата се проведе в два дни. В първия от тях всички допуснати до нея решават тест с отворени въпроси и пишат историческо есе. Във втория ден учениците с оценки Отличен 5,50 и над Отличен 5,50 се явяват и на устно събеседване пред Националната комисия.

 

В Националната олимпиада по история и цивилизация участваха 108 ученици – 49 от 7. клас и 59 от 12. клас. Всички те са допуснати, след като са показали най-високите резултати в областта, в която живеят, на общинските и на областните кръгове.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев