Община Сливен

Седем боксьори на АСК "Сливен" - призьори от държавния шампионат. Сливналия - шампион от световните мастърс игри

...
24.04.2017 / 15:10

Павел Росенов и Данчо Ганушев получиха специалните призове на завършилия в Сливен Държавен лично-отборен шампионат по бокс за момчета до 14 години.

Двамата са състезатели от отбора домакин – АСК Сливен. Росенов взе Купа за най- млад и перспективен състезател, а Ганушев за най- добър боксьор на първенството. Те са и победители в категориите си – съответно 36 и 50 килограма.

В актива на сливенския клуб са и вторите места на Александър Петков в кат. 41,5кг и Веселин Станков в кат. 52кг. На трети позиции се класираха Мартин Тенев - кат. 59кг, Георги Георгиев - 62 кг, Мартин Стоянов – кат. 68 кг и Йордан Тенев –72 кг.

С младите боксьори на Сливен работят треньорите Щилиян Кабранов и Димитър Пехливанов.

В отборното класиране АСК Сливен се нареди на 4-та позиция.

Около 160 състезатели от 42 клуба в страната участваха на ДЛОШ по бокс в спортна зала „Асеновец”.

 

Сливен има шампион от Световните мастърс игри, които се провеждат в Нова Зеландия. Злато спечели Енчо Енчев в надпреварата по вдигане на тежести.

Сливналията победи конкуренцията в категория до 94 кг, във възраст до 65 години. За успеха той записа резултати от 96 килограма в изхвърлянето и 112 килограма в изтласкването. Енчев е треньор в Спортното училище „Димитър Рохов” и подготвя състезатели в АСК Сливен. Това е най-значимото му класиране в надпревари при ветераните.

Световни мастърс игри се провеждат за девети път, а тази година преминават под мотото „От любов към спорта“. В българската делегация са 38 спортисти, които се състезават в спортовете – Лека атлетика, вдигане на тежести, бадминтон, кану-каяк и ориентиране. Групата се води от президента на Българската мастерс федерация – олимпийската шампионка Здравка Йорданова.

Игрите в Нова Зеландия продължават до 30 април. Общият брой участници е 25 683 от 118 държави за 28 вида спорт.

Следващите Световни мастърс игри ще се проведат през 2021 г, в Кансай, Япония.

Още снимки от новината

...

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев