Община Сливен

Работодател дава 3000 лева месечно на шофьор на ТИР, за други специалности - по 4 хиляди

------------------------------------
21.04.2017 / 09:14

Близо 9 пъти по-висока заплата може да получава един заварчик в София, в сравнение с град от провинцията. Това показва справка в електронната борса на Агенцията по заетостта.

Сред офертите на работодателите, публикувани до днес, се вижда предложение за работа на осемчасова смяна като заварчик с аргон, срещу заплата от 4000 лева месечно. За същата позиция в Кюстендил се предлага възнаграждение от едва 460 лева. Близо 25 000 са свободните работни места на държавната борса, които могат да се разгледат в реално време на сайта на агенцията. Те са над два пъти повече в сравнение с началото на тази година.

Сред най-търсените кадри са сервитьорите, готвачите, продавачите и шофьорите.

Общо 120 души търси бизнесът в цялата страна за работа като леяри, заварчици и тенекиджии. Най-атрактивната оферта идва от София - фирма търси на назначи осем души като аргончици или работници, които заваряват с аргон и електрод. Смяната е осемчасова, а заплатата - 4000 лева.

За работа при същите условия в Кюстендил се предлага минималната работна заплата.

Най-много предложения за работа има за сервитьори, бармани и салонни управители - близо 800 места. Сред търсените кадри са и готвачите. При тях обаче заплащането варира от минимална заплата за помощник-готвач с чужд език в Несебър до 1500 лева за готвач в същия град, без изисквания за език.

По-високи заплати се предлагат по курортите, за разлика от София, където например се търси готвач, специализиран в азиатската кухня и с чужд език, срещу възнаграждение от 520 лева. Една от добре платените професии е тази на тираджията, който пътува извън България.

В Панагюрище работодател предлага по 3000 лева месечно на шофьор на ТИР, но изисква опит и говорим английски или немски език. Заплати над средната за страната се предлагат и на зидарите и дограмаджиите - между 1100 и 1500 лева.

Близо 60 са обявите за начални и общообразователни учители. Най-примамливата оферта идва от частно училище в София, което търси начален учител по метода Монтесори, с английски език и компютърни умения, и предлага заплата от 3000 лева.

Както и в началото на годината, работодател от столицата търси капитан на самолет и втори пилот за управление на Боинг 737. Местата са общо 30, като за командира на самолета заплатата е 11 200 лева, а за втория пилот - 8000 лева. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев