Община Сливен

На 21 април в Сливен ще се състои премиерата на документалния филм "Пътят на вярата"

------------------------------------
20.04.2017 / 12:02

Премиера на документалния филм на Владимир Белов „Пътят на вярата“ ще се състои в Сливен на 21 април. Документалния филм „Пътят на вярата“ е създаден по проект „Света гора сливенска – от Сливен до Атон и обратно“ с финансовата подкрепа на Общински фонд „Култура“ – Сливен и Фондация за развитие на регион Сливен. Организатори на премиерата са Фондация за развитие на регион Сливен и Фондация Обществен Дарителски Фонд Сливен с подкрепата на Читалище „Зора“, съобщи за Радио „Фокус“ – Сливен председателят на Обществен дарителски фонд Стоян Марков.

Премиерата и документалния филм „Пътят на вярата“ са част от кампанията за набиране на средства за възстановяване на църквата „Свети Великомъченик Георги Победоносец“ на Бармук баир над град Сливен, като всеки дарител ще получи диск с копие на филма.

Разпространението на филма става чрез заявка на ел.поща на Фондация за развитие на регион Сливен: fdrs.sliven@gmail.com , както и с подрепата на Обществен Дарителски Фонд Сливен чрез Дарителската платформа Общността.com и Електронен магазин Kупи и Дари Online. Идеята на създателите на този филм и организаторите на премиерата е събраните дарени средства от разпространението на филма да се използват за облагородяване на мястото около възстановения храм, както и да се направи чешма и кът за отдих в памет на Тодор Терзиев.

Премиерата на „Пътят на вярата“ е посветена на приятелят, твореца и вдъхновителят Тодор Терзиев. Събитието започва в 17.30 часа в голямата зала на читалище „Зора“.

 

Здравка ТАНЕВА

"Фокус"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев