Община Сливен

Театралите при НЧ „Д. П. Сивков – 1870" в Нова Загора представиха сатиричната комедия "Сако от велур"

------------------------------------
20.04.2017 / 12:00

На 19 април в салона на НЧ „Д. П. Сивков – 1870“, град Нова Загора, се състоя премиерата на Театралната трупа към читалището за този сезон. Даровитите актьори представиха с изключителен професионализъм, жар и любов пред своята нетърпелива публика блестящата сатирична комедия „Сако от велур". Постановката и сценографията на пиесата на новозагорска сцена е дело на популярния режисьор Стефан Делев. В главните роли се преобразиха Милко Русев и Диана Динева. Участваха и: Румяна Петрова, Светлозара Банкова, Иван Иванов, Даниела Камбурова, Любомир Васев, Христо Георгиев, Еньо Димитров, Антоанета Генчева и Макра Хаджиян.

Създадено през 1976 г., емблематичното произведение на Станислав Стратиев „Сако от велур” е една смешна, тъжна и в същото време страшна история, в която главният герой - езиковедът Иван Антонов, има нещастието да се сблъска с абсурда на чиновничеството. На него му се налага да се пребори с кошмарната администрация, за да докаже, че има сако, а не овца, и че не дължи никому данъци. Пътят на Антонов сред бюрократичните етажи е трагикомично приключение, актуално и днес.

И ако денят се познава по сутринта, а спектакълът по реакциите на публиката, възторзите, залели салона на НЧ „Д. П. Сивков - 1870” вещаят успешно бъдеще на спектакъла и куп награди за артистите.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев