Община Сливен

Нов храм се строи в село Гергевец, търсят се дарители

------------------------------------
18.04.2017 / 12:37

Нов храм се строи в село Гергевец, съобщи за Радио „Фокус“ – Сливен секретарят на Митрополията Вълкан Янев. Вече е осветен теренът, където ще бъде съграден нов православен храм посветен на св. Великомъченик Георги Победоносец. Теренът е дарение от Община Сливен, а проектите от архитект Станимир Стамов.

За да започне градежът на храма Негово Високопреосвещенство митрополит Йоаникий е дарил 2000 лв., а кметът на селото Николай Кънев – 1000 лв.

Църковното настоятелство при този новостроящ се храм се обръща с призив към държавните и общински институции, представителите на бизнеса и към православните християни да подпомогнат финансово, според възможностите си, строежа на храма. „Изграждането на нов православен храм е голямо предизвикателство, награда и утеха.

В днешното трудно ежедневие много малко са нещата съградени от човеци, които принадлежат на всички. Православните храмове са едни от тях. Възвръщането на православните традиции и съчетаването им с нравствените устои на православната вяра са основни предпоставки за силна, трудолюбива и вярваща православна българска нация. Вярваме, че всички заедно ще завършим това велико дело за слава Божия и наше спасение“, каза Вълкан Янев.

Имената на всички дарители на този свят храм ще бъдат записани в Книгата на живота и споменавани за вечни времена. Желаещите могат да дадат своя принос в изграждането на храма с дарение по банковата сметка на църковното настоятелство. Сливенска митрополия призовава миряните да дарят средства за изграждането на храма. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев