Община Сливен

Националната телевизия излъчи филмов разказ за учителката от Сливен Веселина Симеонова

------------------------------------
17.04.2017 / 19:59

Портрет на преподавателката по български език и литература и главен учител в Природо-математическата гимназия в Сливен Веселина Симеонова представи днес националната телевизия. Филмовият разказ е част от кампанията на предаването „Денят започва с култура“ и Министерството на образованието и науката „Най-добрият учител, когото познавам“, съобщиха от учебното заведение.

През 2016 г. Веселина Симеонова е носител на почетната награда на Община Сливен за принос в духовния живот.

Призът носи името на учителката Аргира Жечкова. Самата Веселина Симеонова, която ръководи и театралната трупа в гимназията, често е инициатор на кампании в подкрепа на благородни каузи.

Последната инициатива на младите сливенски театрали е набиране на средства за спасяване паметника на Шести артилерийски полк в града, като дариха приходите от представленията на техния спектакъл „Железният светилник“ по Димитър Талев. Гимназиалната театрална трупа издигна номинацията на Веселина Симеонова за авторитетната награда, подкрепена от подписка на учениците.

Между 95 и 100 % от випускниците на природо-математическата гимназия в Сливен, където преподава Веселина Симеонова, продължават образованието си във висши училища, а качеството на обучението нарежда гимназията сред най-авторитетните.

Режисьор на филма за Веселина Симеонова от поредицата „Най-добрият учител, когото познавам“ е Моника Якимова. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев