Община Сливен

ОД на МВР-Сливен с мерки за обезпечаване на сигурността и обществения ред по време на Великденските празници

------------------------------------
13.04.2017 / 12:58

Областната дирекция на МВР в Сливен представи днес предприетите мерки за обезпечаване на обществения ред, сигурността, пожарната и пътна безопасност по време на предстоящите празници и почивни дни.

Взети са необходимите мерки за обезпечаване на обществения ред. Създадена е организация за недопускане на нарушения и инциденти. Засилено полицейско присъствие ще има в районите на храмове и местата, където се предвижда голямо струпване на хора. Проведени са срещи с представители на местната власт, като са предприети мерки за съвместни действия при охраната на обекти и места. Ще бъде засилен контролът в районите на увеселителните и питейни заведения. Действията на служителите на районните полицейски управления ще бъдат подпомагани от служители на сектор „Пътна полиция”. При нужда ще бъдат извършвани действия по регулиране на движението за насочване на автомобилния поток и паркирането на подходящи места, около районите на посещаваните обекти. Издадени са предписания на ръководителите на частни охранителни фирми за повишена бдителност и за своевременно уведомяване на полицията при нужда. Ще се следи за незаконна търговска дейност и ще се извършват проверки за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол, а при нужда ще се търси съдействие на Агенцията по безопасност на храните .

На 14 и 17 април „Пътна полиция” ще проведе специализирана операция „Алкохол и неправоспособност” по метода на широкообхватния контрол. През целия период от 13 до 17 април водачите основно ще бъдат проверявани за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, застраховка Гражданска отговорност и неправоспособност.

От РД „Пожарна безопасност и защита на населението” са извършили проверки в 17 храма на територията на област Сливен. Проверено е състоянието на евакуационните изходи, инструктирани са църковните служители за действията им по време на масовите мероприятия в случай на възникнало произшествие. Проверено е състоянието на електрическите инсталации и противопожарните уреди за първоначално гасене. При проверките няма констатирани нарушения. В близост до най-големите обекти в областните центрове са осигурени екипи с пожарни автомобили, които да реагират своевременно при нужда.

ОДМВР-Сливен предупреждава гражданите да бъдат бдителни и да не оставят личните си вещи без надзор. Водачите да бъдат толерантни към останалите участници в движението, да спазват правилата за движение и да не сядат зад волана пили.

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев