Община Сливен

Карнавал под надслов "Машината на времето" ще се състои на 20 май в Сливен

------------------------------------
13.04.2017 / 10:36

Карнавал под надслов "Машината на времето" ще се състои на 20 май в Сливен. Той се организира от музеите, художествените галерии и Община Сливен и е част от програмата по отбелязване на инициативата „Нощ на музеите".

Шествието ще тръгне в 18.30 часа от Стария бряст, ще премине по главната улица и ще стигне до НТС, където ще бъде награждаването на отличените.

За да участва в карнавала, всеки трябва да реши в кой век иска да се върне и как иска да бъде облечен. Може да бъде древен тракиец, византиец, прабългарин, болярин, български цар, възрожденец, чорбаджия, българин от 19-ти или 20-ти век, или българин от днешно време.

С идеи и консултации ще съдействат музеите и художествените галерии в Сливен: в Регионален исторически музей – избран от участника исторически период, къща-музей „Сливенски бит” – облеклата, характерни за 19-ти в., в Музей на текстилната индустрия – български народни носии, в къща-музей „Хаджи Димитър” – хайдути и войводи, в крепост Туида – тракийски и средновековни облекла, в къща-музей „Добри Чинтулов” – възрожденци, в художествена галерия „Димитър Добрович” – с абитуриентските рокли и костюми на баба, дядо или мама и татко.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев