Община Сливен

При специализирана полицейска операция бе открита незаконна кланица в село Чокоба

------------------------------------
12.04.2017 / 10:26

Незаконна кланица е разкрита при специализирана полицейска операция в сливенското село Чокоба. В хода на междуведомствена операция, проведена вчера, служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР-Сливен, участък “Запад” и "Областна дирекция по безопасност на храните" са извършили проверки на различни обекти на територията на РУ-Сливен, свързани с противодействие на нарушения и престъпления по линия "Търговия".

По време на операцията е извършена проверка на обект със стопанско предназначение в село Чокоба, собственост на А.Н.(60г.). Във вътрешно помещение на сградата, което не е регистрирано за клане, преработка и съхранение на месо и месни продукти, се установиха 35 трупа на прясно заклани дребни преживни животни с неясен произход и без ушни марки. Полицейските служители са иззели подправен печат с ВG номер, предназначен за поставяне върху трупове на заклани животни, регистриран в българската агенция по храните на друго месопреработвателно предприятие.

Служителите на ОДБХ-Сливен са наложили възбрана на намерените заклани животни, които са пренасочени за екарисаж. Работата по случая продължава.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев