Община Сливен

Общината предприе спешни мерки по ситуацията с падналата козирка на жилищен блок

------------------------------------
11.04.2017 / 16:56

За по-малко от 24 часа приключиха основните процедури по овладяване на възникналата опасност от авариралата конзолна плоча на блок 28 в квартал "Даме Груев". Извършено е незабавно обезопасяване на района. Осигурена е охрана от екипи на „Общинска охрана и СОТ”.

Общината възложи на експерти с пълна проектантска правоспособност да изготвят указания за дейности по почистване на падналите стоманобетонови късове, премахване на опасните висящи и компрометирани отпадъци на партерната плоча на блока. Възложено е изготвяне на писмено становище за установяване причините за аварията и отражението върху конструкцията на сградата.

Избран е изпълнител с подходящ капацитет за изпълнение на възложената работа.

Създадена е организация по изпълнение на спешните спасителни и неотложните аварийни работи. До края на деня приключват подготвителни технологични мероприятия за недопускане на инциденти с непредсказуем характер и заплаха за преминаващите деца и възрастни.

От утре започва почистването и премахването на висящи опасни стоманобетонни късове. Всички дейности ще бъдат изпълнявани под контрола на експерти от Общинска администрация до тяхното приключване. Работи се по обследване на причините и изготвянето на становище.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев