Община Сливен

ГЕРБ и Патриотите се разбраха за пенсиите. Не казват още с колко ще се вдигнат

------------------------------------
11.04.2017 / 13:22

Поредният кръг от преговори за съставяне на правителство между ГЕРБ и "Обединени патриоти" приключи с постигане на съгласие по една от най-спорните теми - за нивото на пенсиите.

"Постигнахме пълно съгласие по темата за пенсиите", съобщи зам.- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след днешния пореден кръг преговори с групата на "Обединените патриоти" в парламента.

Цветанов и съпредседателят на Патриотите Валери Симеонов отказаха да посочат с колко точно ще бъдат повишени пенсиите и по какъв начин. Те добавиха, че това ще стане известно с подписването на цялата програмна стратегия на бъдещия кабинет, която трябва да бъде готова още в четвъртък. До тогава продължава работата по останалите секторни политики.

Всички направихме взаимен компромис водени от интереса "България над всичко", каза Цветанов попитан кой е направил по-големия компромис. "Доволни сме, че постигнахме общо решение, защото сега спокойно можем да продължим и по останалите сектори. Сега сме на външна политика, имаме още доста работа", каза и Валери Симеонов на същия въпрос.

Патриотите започнаха преговорите с искане за 300 лв. минимална пенсия. Според източници на "Дневник" съгласието е постигнато за 200 лв. минимална пенсии и заложена по-висока индексация всяка година. Заради "отстъплението" Патриотите може да получат Министерството на отбраната.

На част от днешните преговори присъства и бъдещият премиер Бойко Борисов. По-късно днес той ще се срещне с лидера на БСП Корнелия Нинова, която получи мандат от партията си да разговаря с него за бъдещи действия по председателството на ЕС. "Дневник"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев