Община Сливен

Изследват доходите и условията на живот през 2017 година в област Сливен

------------------------------------
11.04.2017 / 09:26

Домакинства, избрани на случаен принцип в Сливенска област ще бъдат посетени от анкетьори от Териториално статистическо бюро „Югоизток”, отдел „Статистически изследвания –Сливен за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника - Въпросник за домакинството и Индивидуален въпросник.

 

На анкетиране подлежат лицата на 16 и повече навършени години от общо 208 домакинства на територията на следните населени места: Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица, Шивачево, Сборище, Соколарци, Ябланово, Кипилово, Самуилово, Асеновец, Полско Пъдарево, Пет могили, Бинкос, Блатец, Жельо войвода, Горно Александрово, Трапоклово, Крушаре, Камен, Коньово, Градец и Чинтулово. Домакинствата са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.

 

 

Наблюдението се провежда паралелно във всички страни членки на Европейския съюз, с обща методология и инструментариум. Получените резултати допринасят за оценка на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната.

 

По данни на същото проучване, проведено през 2015 г. в област Сливен размерът на линията на бедност е 255.17 лв. средномесечно на лице от домакинство, като под прага на тази линия е живяло 24.9% от населението на областта. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев