Община Сливен

Нощен Сливен преди Великден през фотообектива на Данаил Христов

------------------------------------
11.04.2017 / 09:22

Сливен има великденска украса за втора година. Този път тя е доста по-богата и цветна от миналогодишната. В района на "Розова градина" бе поставено 6-метрово светещо яйце. От фирма "Ел и Клима корект", която се грижи за градската украса, заявиха, че това е най-голямото светещо великденско яйце не само в България, но и в Европа. Светещият символ на празника е бонус от фирмата към украсата на града.

В градинките пред общината са разположени 15-те великденски яйца, изработени от учениците от Националната художествена гимназия "Димитър Добрович". От общината предоставиха на младите хора бели изкуствени яйца, а в гимназията бе проведен конкурс за проекти за украсата.

Вторият бонус от страна на фирма "Ел и Клима корект" са светещи парашутчета, в краищата на които има светещи яйца. Те са разположени на алеята край Катедрален храм "Свети Димитър".

А пред колоните на сградата на общината са подредени цветни плетени яйца, украсени с разноцветни лампички.

Върху афиш-колоните около сградата на общината са поставени по три светещи великденски яйца. В едната от градинките там е и миналогодишното двуметрово червено яйце, върху което има надпис "Честито Възкресение Христово". Гирлянди с пъстроцветни яйца са монтирани над пешеходната зона край НТС. Великденска украса има и на двете кръгови кръстовища в града, в района на Дамарски мост и в парк "Юнак".

Светли празници на всички! "Сл. нюз"

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев