Община Сливен

На 9 април стартира кампанията на БЧК - Сливен за доброволно кръводаряване „Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот от себе си”

------------------------------------
07.04.2017 / 14:33

От 9 април 2017г. стартира Пролетната кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване, организирана от Български червен кръст и Националния център по трансфузионна хематология

Тази година тя ще премине под надслов – „Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот от себе си”. Първата акция от тази кампания ще бъде по повод Цветница. Доброволци от БМЧК-Сливен ще бъдат пред църквата „Свети Димитър”, гр.Сливен и ще раздават информационни материали, призовавайки гражданите да станат кръводарители.

Кампанията ще продължи до края на месец май, но вратите на Кръвния център са широко отворени през цялата година.

Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст между 18 и 65 години. Желаещите да дарят безвъзмездно и доброволно кръв могат да го направят всеки работен ден от 8 .30 до 14 часа в Кръвен център към МБАЛ ” Д-р Иван Селимински ” намиращ се в сградата на 2-ро ДКЦ /бившата 3-та поликниника / на ул. Георги Икономов”.

Основната цел на кампанията е популяризиране значимостта на безвъзмездното и доброволно кръводаряване за спасяване на човешкия живот и здраве.

Бъдете съпричастни с нуждаещите се от кръвопреливане!

Спасете нечий живот!

Дайте втори шанс на нуждаещия се от кръв!

За повече информация за кандидат кръводарителите или желаещи да дарят за първи път кръв на тел. 044 62 51 33 или в офиса на БЧК – ул. Ген.Столипин”№5 или 044 66 26 23 – Кръвен център - Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев