Община Сливен

На 8 април в зала "Сливен" започва двудневен конкурс за млади рок и поп изпълнители "Цветен камертон"

------------------------------------
06.04.2017 / 10:55

Националният фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон 2017“ събира в Сливен на Четиринадесетото си издание над 130 певци от 7 до 16 годишна възраст.

Откриването на конкурса ще се състои в зала „Сливен“ на 8 април от 19:30 часа. Програмата на фестивала предвижда да се осъществи Кръгла маса за вокални педагози и ръководители, на 9 април (неделя) от 9:30 до 10:30 ч., в общинската зала „Май”. Гала концертът на лауреатите и награждаването на победителите ще бъде на 9 април от 20 часа в зала „Сливен“.

Репетициите и конкурсните изпълнения за различните възрастови групи ще се провеждат на две сцени - в зала „Сливен“ и салона на Държавния куклен театър на 8 и 9 април.

Младите певици ще бъдат оценявани от известните певици Тони Димитрова и Теди Кацарова, композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки. В журито ще се включат преподавателите по музика Веселина Атанасова /V-то училище/ и Невена Николова / XI – то училище/ в Сливен.

Водещи ще бъдат ученици от Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ и Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“.

Учредители на фестивала са община Сливен, Детският комплекс и Школата за поп и рок изпълнители „Ритъм”, с ръководител Елена Пеева, Военен клуб Сливен. Тазгодишното издание се организира от община Сливен и Центърът за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс.

Конкурсът има за цел да утвърждава у младите хора вкус към най-добрите образци на българската и световната популярна песен. Да стимулира и подкрепя младите изпълнители и да им даде възможност за по-голяма изява и реализация в областта на популярната музика.

Програмата по часове и зали на провеждане на конкурса ще видите тук: http://www.kamertonsl.com/

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев