Община Сливен

4 години затвор за Тодор Маслинков от Сливен, произвеждал наркотици

------------------------------------
05.04.2017 / 15:08

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи ефективно наказание в размер на 4 г. „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер на 30 000лв. на Тодор Маслинков от Сливен. Той е подсъдим за това, че на 24 ноември 2016 г., в гр. Сливен е държал прекурсори за производство на наркотични вещества с цел разпространение.

Подсъдимият е бил многократно осъждан за извършени от него умишлени престъпления от общ характер.

 

Маслинков употребявал наркотични вещества. Снабдявал се с материали и прекурсори, за които знаел че са предназначени за производство на метамфетамин. Произвеждал метамфетамин в домашни условия и наркотичното вещество използвал предимно за лична употреба.

Около 04,30 часа на 24.11.2016 год. Маслинков бил спрян за рутинна проверка от служители на групата за охрана на обществения ред при РУ на МВР – Сливен. При поискване на документите му за самоличност, подсъдимия ударил с камък в главата един от полицейските служители и побягнал. Били произведени предупредителни изстрели, след което подсъдимия бил улучен със стоп патрон в крака, но въпреки това успял да избяга и да се укрие.

Във връзка със случая в Сектор „Криминална полиция“ били предприети незабавни действия за установяване местонахождението на подсъдимия. Бил е установен адресът, на който се укрива.

Служители на полицията се свързали с живеещия на адреса С.Ш. При проведената с него беседа той обяснил, че наскоро е излязъл от Затвора – Бургас, а преди около десетина дни Маслинков отишъл у тях и го помолил да го подслони, тъй като нямало къде да живее. В последствие Маслинков бил задържан от полицейските служители.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата е постановена по реда на съкратеното съдебно следствие. Тя не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев