Община Сливен

Прокуратурата откри нарушение в общинска наредба за прием в детски градини в Котел

------------------------------------
05.04.2017 / 12:41

Прокуратурата констатира нарушения в Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на община Котел. Протестът е срещу норми, находящи са в раздел „Условия за записване на децата в общинските детски градини на територията на община Котел, съгласно който при записване родителят/ настойникът представя

 

„Документ за платена такса в общинските детски градини на територията на община Котел за децата от семейството – проверява се служебно“. Това противоречи на Закона за предучилищното и училищното образование. В случая оспорените норми от Наредбата противоречала на акт от по-висока степен, относно задължителното предучилищно образование, както и относно задължението на общините да осигурят условия за обхват на децата в детските градини.

 

В тази връзка прокурорът счита, че е налице противоречие на разпоредбите на чл. 15, ал. 3 и чл. 30 от Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на община Котел , поради което прави предложение за отмяна на изискването да се представя удостоверение за платени такси при записване или преместване в детските заведения.

 

Проектът на наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца се предоставя на вниманието на заинтересуваните лица, които в тридесет дневен срок от публикуването му могат да депозирате писмено предложения, да изразят мнения и препоръки по проекта в община Котел или на електронния адрес на общината. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев